in English HAKU
på svenska HAKU
suomeksi  HAKU

Mannerheimin pöydässä

Marskin à la carte ateria täyssäilykkeenä

Vorschmackia on aiemmin ollut Suomessa tarjolla vain joidenkin ravintoloiden à la carte -listoilla, sillä sen valmistaminen on aikaa vievää. Nordic Deli tuo nyt Vorschmackin kaikkien halukkaiden ulottuville, lämmittämistä vaille valmiina ruokana.

Nordic Delin Marskin Vorschmack on helppokäyttöinen täyssäilyke, jossa Vorschmackin ainutlaatuinen maku on aidoimmillaan. Marskin Vorschmackin perusraaka-aineina on käytetty korkealuokkaista naudan- ja lampaanlihaa, ja kiinnostavan säväyksen ruuan makuun tuo siihen perinteisestikin mausteeksi kuuluva silli. Marskin Vorschmack on lisäaineeton täyssäilyke, joka säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. 

Herkullinen lahjaidea

Jälleenmyyjät

Vorschmack historia 

Suomen Marsalkka Mannerheim toi tarinan mukaan Vorschmackin reseptin Suomeen 1900-luvun alussa. Mannerheim oli ihastunut silli- lihamuhennoksen ainutlaatuiseen makuun Varsovassa palvellessaan. Edelleen tarinan mukaan Mannerheim tarjosi reseptiä hotelli Kämpin ravintolaan, mutta siellä ruoasta ei innostuttu. Mannerheim vei ideansa ravintola Savoyhin, jonka suosikkiannoksiin Vorschmack kuuluu vielä tänäkin päivänä.

Vorschmackin tarkkaa syntyhistoriaa tai kotimaata ei tiedetä, mutta samantyyppistä ruokalajia on valmistettu mm. Venäjällä, Puolassa, Itävallassa ja Saksassa. Nimensä tämän Mannerheimin suosikkiherkun, vorschmackin arvellaan saaneen saksan kielen eturuokaa tarkoittavasta sanasta.